KLIKK HER FOR Å KOMME TIL NETTBUTIKKEN VÅR

lørdag 15. oktober 2011

Invitasjon til boklansering


Velkommen til lansering av Mitt Liv boka i Lykkehaven i Sandvika!


  Adresse: Elias Smiths vei 7.
  Tid: 3. nov kl. 1800 – 1930.
 
 
  Kom og del gleden med oss – vi har laget en vakker og nyttig bok som vi vil vise fram!
  En bok hvor du kan skrive om livet ditt – for deg og for de som kommer  etter.
  Boka er å få kjøpt denne kvelden til lanseringspris!
 
  Hjertelig hilsen Bjørg og Randi
 
 
  Hjertefred  får store deler av overskuddet.

onsdag 12. oktober 2011

Når kan man ha nytte av boka?



 Fortid - Nå - Fremtid
En illustrasjon fra boken


Boka som nå er i trykken er laget med hjertet. Hvert liv er unikt! Alle mennesker har i ulike perioder i livet behov for å fortelle om hvordan livet er og ble. Det er godt å ha noen som lytter til tanker og erfaringer fra levd liv. Ofte tar vi oss ikke tid til å lytte godt til hva som blir fortalt - og plutselig kan det være for sent. Hva var det han sa om det og hvordan var det hun laget de gode lefsene? Vi holder liv i minnene ved å vite mest mulig om det som særpreget det mennesket som er borte. Det skal Mitt Liv boka bidra til!

Å skrive kan være bra for vår psykiske helse - spesielt når livet går i motbakke kan det være til god hjelp for å bearbeide det som er vanskelig og tungt. Det kan også være godt å bla i boka og lese om alle de gode minnene man har. Livet byr på både godt og vondt.

Mennesker som har yrker som medfører fare for liv og helse kan skrive i boka for å gjøre seg klar for den jobben som skal gjøres. Jeg tenker spesielt på våre FN soldater som reiser til farlige krigsområder i hele verden. Ved å "rydde" litt i livet før man reiser kan man legge noen bekymringer og tanker bort og konsentrere seg fullt og helt om oppdraget som skal utføres.

Boka kan være et godt hjelpemiddel ved sykdommer, der man mister delvis eller hele hukommelsen. Vi har et økende antall eldre som blir demente. Hjelperne for mennesker i slike situasjoner kan gi bedre tilrettelagt omsorg, når de vet mest mulig om deg som menneske og det livet du har levd.

De fleste er så heldige at de blir gamle! Da kan boka brukes i kose- og mimrestunder med barn, barnebarn og oldebarn!
 
Du kan begynne å skrive der du er i livet og prøve å huske tilbake sammen med familie og venner. Jeg har kommet på mange minner fra mine barneår, mens jeg har holdt på med boka. Jeg gleder meg til å få skrevet de ned!












tirsdag 4. oktober 2011

Hvorfor ble boka til?


I dag 4.oktober 2011, ville Morten blitt 50 år. Livet tok en annen vending 26. april for over 20 år siden. Morten døde i en fallskjermulykke og jeg ble enke 28 år gammel. Karianne 3 år og Katrine 5 år mistet pappen sin og viste tydelig stor sorg og savn. Når jeg ser tilbake, så begynte nok ideen om denne boka allerede da. Som mor husker jeg sorgen og smerten jeg følte når jeg så hvordan ansiktene deres lyste opp, når noen fortalte noe om pappaen deres eller at de lignet på han i noe de sa eller gjorde. Alle minner ble tatt vare på som den største skatt!


Morten med jentene sine på Søster utenfor Fredrikstad.

For snart 1 år siden døde min kjære venninne Turid. Hun var enke og etterlot seg to flotte gutter på 20 og 23 år, som mistet sin far da de var 8 og 11 år. Turid tenkte mye på at det ikke ville være noen  igjen, som kunne fortelle deres familiehistorie. Hun ville skrive litt og ordne i bilder før hun døde, men hun mistet delvis evnen til å skrive etter stråling på hjernen. Kreftene strakk ikke til og Turid døde uten å ha skrevet og ordnet det hun ønsket.

I sorggrupper har jeg sett hvor ofte noen savner å vite mest mulig om den som er død. Alle små og store, viktige og mindre viktige minner blir tatt vare på for å bevare og skape et helt bilde av den som er borte. Spesielt for små barn er dette viktig for livet videre. Erfaringene mine gjorde at jeg tenkte at det er dette jeg må gjøre - lage en bok som kan være til hjelp. Mitt Liv boka kan følge deg gjennom hele livet - så langt som livet ditt blir!
 
Jeg tok kontakt med  kunstneren Bjørg Thorhallsdottir, ildsjelen bak Hjertefred, med denne ideen. Bjørg sa med en gang ja til å være med. Hun så gleden og nytten av en slik bok. En bok hun selv hadde savnet til sin sønn som mistet pappaen som liten gutt.

Boka er ferdig hos grafisk designer og på tur til trykkeriet. Jeg ble veldig rørt da jeg så hvor fin boka blir. Bjørgs bilder og Mariannes (grafisk designer) måte å sette sammen boka på til de ulike tema - ja bare gled dere - det blir finere enn jeg i mine villeste fantasier kunne drømt om!

Mer om bokas innhold og tankene bak, kommer om noen dager...