KLIKK HER FOR Å KOMME TIL NETTBUTIKKEN VÅR

tirsdag 4. oktober 2011

Hvorfor ble boka til?


I dag 4.oktober 2011, ville Morten blitt 50 år. Livet tok en annen vending 26. april for over 20 år siden. Morten døde i en fallskjermulykke og jeg ble enke 28 år gammel. Karianne 3 år og Katrine 5 år mistet pappen sin og viste tydelig stor sorg og savn. Når jeg ser tilbake, så begynte nok ideen om denne boka allerede da. Som mor husker jeg sorgen og smerten jeg følte når jeg så hvordan ansiktene deres lyste opp, når noen fortalte noe om pappaen deres eller at de lignet på han i noe de sa eller gjorde. Alle minner ble tatt vare på som den største skatt!


Morten med jentene sine på Søster utenfor Fredrikstad.

For snart 1 år siden døde min kjære venninne Turid. Hun var enke og etterlot seg to flotte gutter på 20 og 23 år, som mistet sin far da de var 8 og 11 år. Turid tenkte mye på at det ikke ville være noen  igjen, som kunne fortelle deres familiehistorie. Hun ville skrive litt og ordne i bilder før hun døde, men hun mistet delvis evnen til å skrive etter stråling på hjernen. Kreftene strakk ikke til og Turid døde uten å ha skrevet og ordnet det hun ønsket.

I sorggrupper har jeg sett hvor ofte noen savner å vite mest mulig om den som er død. Alle små og store, viktige og mindre viktige minner blir tatt vare på for å bevare og skape et helt bilde av den som er borte. Spesielt for små barn er dette viktig for livet videre. Erfaringene mine gjorde at jeg tenkte at det er dette jeg må gjøre - lage en bok som kan være til hjelp. Mitt Liv boka kan følge deg gjennom hele livet - så langt som livet ditt blir!
 
Jeg tok kontakt med  kunstneren Bjørg Thorhallsdottir, ildsjelen bak Hjertefred, med denne ideen. Bjørg sa med en gang ja til å være med. Hun så gleden og nytten av en slik bok. En bok hun selv hadde savnet til sin sønn som mistet pappaen som liten gutt.

Boka er ferdig hos grafisk designer og på tur til trykkeriet. Jeg ble veldig rørt da jeg så hvor fin boka blir. Bjørgs bilder og Mariannes (grafisk designer) måte å sette sammen boka på til de ulike tema - ja bare gled dere - det blir finere enn jeg i mine villeste fantasier kunne drømt om!

Mer om bokas innhold og tankene bak, kommer om noen dager...

3 kommentarer:

 1. Jeg er stolt av deg, mamma<3

  Boka er et kunstverk i seg selv og en ufattelig flott gave - både til de som får skrive i den og ikke minst for de som blir sittende igjen med den når deres kjære har gått vekk. Stå på, dette blir bra :-)

  Klem minstejenta, som sitter og snufser litt på kontoret!

  SvarSlett
 2. Rørende lesing - er full av beundring. Gleder meg til å se boken!

  Klem fra nabo i Hekkvegen
  Wibecke

  SvarSlett
 3. Denne ulykken husker jeg godt, da jeg selv ar sammen en som var i samme miljø. Jeg har ofte tenkt på dere som satt igjen. Selv har jeg også opplevd at livet ikke alltid blir som man har planlagt. Gleder meg til boken kommer!

  SvarSlett